Υπευθυνη

Μπεθυμούτη Ηλέκτρα

Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια MSc
επόπτρια και εκπαιδεύτρια

Ιδρύτρια του Κέντρου bienestar και επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος Εκπαίδευσης στη Solution Focused Therapy.

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ειδικεύτηκε στη Συστημική και Solution Focused θεραπεία στα μεταπτυχιακά Προγράμματα των Πανεπιστημίων Pontificia, της Σαλαμάνκας, και Autonoma, της Βαρκελώνης. Εκπαιδεύτηκε στην ομαδική δραματοθεραπεία και την παρέμβαση σε κρίση.

Μεταξύ του 2003 και 2011, εργάστηκε ως επαγγελματίας ψυχολόγος στην Ισπανία, στο χώρο της κοινοτικής ψυχιατρικής και οικογενειακής θεραπείας (σε κέντρα στήριξης ευάλωτων ομάδων, θυμάτων Βίας, Σωφρονιστικά Ιδρύματα κ.α.), και εκπαίδευσε ψυχολόγους στην ψυχοθεραπεία.

Συνεργάστηκε με τον τότε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συστημικής Εταιρείας (ΕFTA), στην οικογενειακή θεραπεία των ψυχώσεων (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sant Pau, Βαρκελώνη) ως υπότροφος Ερευνήτρια του Διδακτορικού Προγράμματος Ψυχιατρικής, καθώς και με τον πρωτοπόρο της SFBT στην Ισπανία, μαθητή του Steve de Shazer (ιδρυτή του Μοντέλου).

Εκπαιδευμένη στην Παρέμβαση σε Κρίση, υπήρξε ενεργό μέλος της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης (E.R.I.E), και βραβεύτηκε για δράση της από το Υπ.Υγείας &Κοινωνικής Πρόνοιας της Ισπανίας για τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις της σε μαζικές καταστροφές.

Στην Ελλάδα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια, ιδιωτεύει ως εκπαιδεύτρια και ψυχοθεραπεύτρια

Τέλεσε και τελεί διδάσκουσα και επόπτρια συστημικής και Solution Focused θεραπείας σε εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ινστιτούτα, όπως το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας (University of East London), η Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης (ΕΣΥΘΕΠΑΣ), το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης (ΚΕΣΥΕΚ), το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας (ΚΕΠΑΨΥ), κ.α.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Συστημικής Εταιρείας (ΕFTA), της European Brief Therapy Association (ΕΒΤΑ) και της Συστημικής Εταιρίας Β.Ελλάδας (Σ.Ε.Β.Ε.).

Ασχολείται ενεργά με κοινωνικοπολιτικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των πολιτών στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Copyright © 2019